Nie ste si istí, či sa vývin reči Vášho dieťaťa vyvíja správne? Kedy vyhľadať odborníka a kedy nie? Tento článok síce nemôže slúžiť ako kuchárska kniha - často je potrebné, aby dieťa videl odborník, ktorý rozhodne, či jeho starostlivosť potrebuje. Tieto body by Vám však mohli pomôcť lepšie sa v reči detí zorientovať:

Pripravili sme pre Vás z CPP v Námestove 2 krásne ilustrované brožúrky o efektívnych komunikačných stratégiách a o využití rutín tak, aby ste Vaše dieťa stimulovali NAPLNO a aby sa od Vás mohlo učiť reči čo najefektívnejšie. Prajeme Vám príjemné čítanie a veľa rečových úspechov! ;-)
Stiahnuť si ich môžete aj v online akadémií Nehovorí? Nečakajte! -...

Ako vyzerá sedenie na logopédií? Ako dlho trvá? Budem vovnútri alebo budem čakať vonku? Čo sa očakáva od môjho dieťaťa? Máme sa na to nejako pripraviť? Čo môžem od logopédie očakávať? ... toto sú časté otázky rodičov, ktorí sa s dieťaťom chystajú k logopédovi po prvý krát.

Moja rodina sa s našim bábätkom rozpráva veľmi detsky. Bojím sa, aby nezačalo rozprávať zle. Je to správne?

Milá pani učiteľka! Náš Miško k Vám práve nastúpil do škôlky. Je veľmi šikovný, múdry a má rád deti. Oneskoruje sa však v reči a preto mu niekedy nie je dobre rozumieť. Chcem sa s Vami podeliť o pár rád, ako mu môžete pomôcť začleniť sa do kolektívu. Starostlivo sme ich s pani logopedičkou vybrali:

Ako je to možné, že sa vôbec naučíme rozprávať? Existujú na to rôzne rozľahlé teórie, tie najnovšie však hovoria o potrebe interakcie, komunikácie s prostredím, s matkou. Prvé ľudské slovo predsa len tak nespadlo z neba. Predchádzajú ho mnohé schopnosti, ktoré sa dieťa muselo najprv naučiť. Voláme ich prekurzory reči.Vďaka nim vieme zistiť, že...

Nehovorí? Nečakajte! kurz pre rodičov a ďalšie materiály
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma!